aardbeitriffleheader

Aardbeien Trifle met Speculoos

  • 30 min.
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 500g aardbeien
  • 250g mascarpone
  • 4 soeplepels poedersuiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150g Lotus Speculoos koekjes

Bereiding

  1. Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
  2. Klop de eierdooiers door de mascarpone met de vanillesuiker.
  3. Spatel vervolgens voorzichtig het eiwit door de mascarpone room.
  4. Snijd nu de aardbeien (in de lengte) in 2 partjes.
  5. Maal de Speculoos koekjes fijn.
  6. In elk kommetje: een laagje speculooskruimels met daarop de gesneden aardbeien rondom tegen de glaswand. Bedek dit met een laagje van de mascarponeroom.
  7. Herhaal deze operatie tot 5 mm van de bovenrand. Eindig altijd met een laagje mascarponeroom en daarop nog een halve aardbei als 'kers op de taart'.
  8. Stop de kommetjes voor minstens 12 uur in de koelkast om op te stijven.