
Aardbeien Trifle met Speculoos
- 30 min.
- 6 personen
Ingrediënten
- 500g aardbeien
- 250g mascarpone
- 4 soeplepels poedersuiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 150g Lotus Speculoos koekjes
Bereiding
- Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
- Klop de eierdooiers door de mascarpone met de vanillesuiker.
- Spatel vervolgens voorzichtig het eiwit door de mascarpone room.
- Snijd nu de aardbeien (in de lengte) in 2 partjes.
- Maal de Speculoos koekjes fijn.
- In elk kommetje: een laagje speculooskruimels met daarop de gesneden aardbeien rondom tegen de glaswand. Bedek dit met een laagje van de mascarponeroom.
- Herhaal deze operatie tot 5 mm van de bovenrand. Eindig altijd met een laagje mascarponeroom en daarop nog een halve aardbei als 'kers op de taart'.
- Stop de kommetjes voor minstens 12 uur in de koelkast om op te stijven.