BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

25 minuten, bereiden in 19 stappen

Iedereen houdt van cheesecake, maar met een vleugje Biscoff zul je nog meer verrast worden.

Biscoff koekbodem

  • 325 g verkruimelde Lotus Biscoff koekjes 
  • 140 g ongezouten boter (gesmolten)

Cheesecake

  • 900 g zachte roomkaas (kamertemperatuur)
  • 150 g fijne suiker
  • 15 g maizena 
  • 240 g Lotus Biscoff spread
  • 80 g zure room (kamertemperatuur)
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 3 eidooiers (kamertemperatuur)

Topping

  • 200 g Lotus Biscoff spread (gesmolten)
  • Verkruimelde Lotus Biscoff koekjes naar behoefte 

Extra keukengerei

  • Braadslee
  • Aluminiumfolie 
  • 1

    Om de koekbodem te bereiden, verwarm de oven voor op 175°C.

  • 2

    Gebruik bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in met boter. 

  • 3

    Wikkel de buitenkant in met aluminiumfolie. Je wilt ervoor zorgen dat de aluminiumfolie ongeveer 3-5 cm omhoog gaat aan de zijkanten van de springvorm, zodat er geen water in komt tijdens het bakken. Wikkel indien nodig meerdere lagen (ongeveer 5) om te voorkomen dat er water in komt.

  • 4

    Meng de verkruimelde Lotus Biscoff koekje met de gesmolten boter tot een geheel.

  • 5

    Plaats het mengsel in de springvorm en duw het naar de bodem waardoor een dikke bodem ontstaat. Egaliseer het met een lepel of de bodem van een glas.

  • 6

    Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat hem dan helemaal afkoelen.

  • 7

    Verwarm voor het cheesecake-mengsel de oven op 175°C voor.

  • 8

    Meng in een standmixer de zachte roomkaas en kristalsuiker twee minuten tot een glad geheel.

  • 9

    Voeg de Lotus Biscoff spread toe aan het roomkaasmengsel. Mix gedurende 1 minuut. Schraap de zijkanten en bodem van de kom opnieuw om ervoor te zorgen dat alles door elkaar wordt gemengd.

  • 10

    Breng ondertussen een pan water aan de kook voor het waterbad. Je wilt genoeg water hebben om ongeveer 3 cm omhoog te gaan aan de zijkanten van de springvormpan.

  • 11

    Voeg de eieren en eierdooiers één voor één toe aan het cheesecakebeslag en zorg ervoor dat elk volledig is gemengd voordat het volgende wordt toegevoegd.

  • 12

    Giet het beslag in de voorbereide springvorm met de bodem.

  • 13

    Zet de cheesecake in een grote braadslee in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslee rond de cheesecake springvormpan, waarbij je oppast dat je geen water op de cheesecake spat.

  • 14

    Bak op 175 °C gedurende 1 uur, totdat de cake goudbruin is en een lichte wiebel in het midden heeft. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan met een kleine opening. Zo zal de cheesecake blijven garen. Haal daarna de cheesecake uit de oven, laat volledig afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens in de koelkast tot het koud is, minstens 8 uur.

  • 15

    Zodra de cheesecake is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de springvormpan en zet je hem over op een serveerschaal.

  • 16

    Smelt voor de bereiding van de topping de Lotus Biscoff spread in de magnetron gedurende 20 seconden.

  • 17

    Giet de gesmolten Lotus Biscoff spread over de cheesecake en strijk glad.

  • 18

    Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff spread stevig is.

  • 19

    Zodra de Lotus Biscoff spread stevig is, haal je de cheesecake uit de koelkast en versier je de randen met de grof verkruimelde Biscoff koekjes.

Stap
01
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Om de koekbodem te bereiden, verwarm de oven voor op 175°C.

Stap
02
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Gebruik bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in met boter. 

Stap
03
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Wikkel de buitenkant in met aluminiumfolie. Je wilt ervoor zorgen dat de aluminiumfolie ongeveer 3-5 cm omhoog gaat aan de zijkanten van de springvorm, zodat er geen water in komt tijdens het bakken. Wikkel indien nodig meerdere lagen (ongeveer 5) om te voorkomen dat er water in komt.

Stap
04
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Meng de verkruimelde Lotus Biscoff koekje met de gesmolten boter tot een geheel.

Stap
05
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Plaats het mengsel in de springvorm en duw het naar de bodem waardoor een dikke bodem ontstaat. Egaliseer het met een lepel of de bodem van een glas.

Stap
06
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat hem dan helemaal afkoelen.

Stap
07
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Verwarm voor het cheesecake-mengsel de oven op 175°C voor.

Stap
08
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Meng in een standmixer de zachte roomkaas en kristalsuiker twee minuten tot een glad geheel.

Stap
09
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Voeg de Lotus Biscoff spread toe aan het roomkaasmengsel. Mix gedurende 1 minuut. Schraap de zijkanten en bodem van de kom opnieuw om ervoor te zorgen dat alles door elkaar wordt gemengd.

Stap
10
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Breng ondertussen een pan water aan de kook voor het waterbad. Je wilt genoeg water hebben om ongeveer 3 cm omhoog te gaan aan de zijkanten van de springvormpan.

Stap
11
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Voeg de eieren en eierdooiers één voor één toe aan het cheesecakebeslag en zorg ervoor dat elk volledig is gemengd voordat het volgende wordt toegevoegd.

Stap
12
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Giet het beslag in de voorbereide springvorm met de bodem.

Stap
13
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Zet de cheesecake in een grote braadslee in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslee rond de cheesecake springvormpan, waarbij je oppast dat je geen water op de cheesecake spat.

Stap
14
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Bak op 175 °C gedurende 1 uur, totdat de cake goudbruin is en een lichte wiebel in het midden heeft. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan met een kleine opening. Zo zal de cheesecake blijven garen. Haal daarna de cheesecake uit de oven, laat volledig afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens in de koelkast tot het koud is, minstens 8 uur.

Stap
15
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Zodra de cheesecake is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de springvormpan en zet je hem over op een serveerschaal.

Stap
16
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Smelt voor de bereiding van de topping de Lotus Biscoff spread in de magnetron gedurende 20 seconden.

Stap
17
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Giet de gesmolten Lotus Biscoff spread over de cheesecake en strijk glad.

Stap
18
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff spread stevig is.

Stap
19
19

BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF

Zodra de Lotus Biscoff spread stevig is, haal je de cheesecake uit de koelkast en versier je de randen met de grof verkruimelde Biscoff koekjes.

Vorige
Volgende