header-cheesecake-met-kersen2

Cheesecake met kersen en Speculoos

  • 40 min.
  • 10-12 personen

Ingrediënten

  • 250g Lotus Speculoos koekjes
  • 75g boter
  • 250g kwark
  • 2 eierdooiers
  • 100g suiker
  • 40g maïszetmeel
  • 25g amandelpoeder
  • 125ml melk
  • 2 eiwitten
  • 25g suiker (apart afwegen, dient voor bij het eiwit)
  • 1 grote pot pitloze kersen
  • 1dl kersensap
  • 70g suiker
  • 15g aardappelzetmeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Bekleed de bakvorm (springvorm van 24 cm) met bakpapier
  3. Maal de koekjes fijn.
  4. Meng de gesmolten boter met de fijngemalen Lotus Speculoos koekjes en smeer de bakvorm volledig in met dit mengsel.
  5. Laat opstijven in de koelkast
  6. Meng de kwark met de eidooiers
  7. Meng 100 g suiker, maïszetmeel en amandelpoeder en voeg dit bij de kwark.
  8. Klop de eiwitten op met de suiker (25 g)
  9. Voeg de opgeklopte eiwitten en de melk toe aan het kwarkmengsel.
  10. Breng het kersensap met de suiker aan de kook
  11. Bind de saus met het aardappelzetmeel dat opgelost is in een beetje koud kersensap.
  12. Voeg de uitgelekte kersen toe aan de saus.
  13. Verdeel de gebonden kersen over de bodem
  14. Vul vervolgens de taart voor 3/4 op met het kwarkmengsel.
  15. Gedurende 15 min bakken op 220°C en nadien nog eens 10 min op 200°C