header-kwarktaart-met-speculoos-en-rood-fruit

Recepten

Kwarktaart met Speculoos en rood fruit

  • 150 min.
  • 10 personen

Ingrediënten

  • 7 gelatineblaadjes
  • 1 doosje zomerfruit (250g, diepvries)
  • 200 g suiker
  • 250 g Lotus Speculoos koekjes
  • 70 g boter
  • 1,5 dl slagroom
  • 500 g volle of magere kwark
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 dl aardbeienlikeur
  • vers zomerfruit, voor de afwerking

Bereiding

  1. Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.
  2. Doe het bevroren fruit in een steelpannetje en breng het aan de kook met 50g suiker en 100ml water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en roer de gelatineblaadjes door de saus. Hou de coulis apart voor de afwerking.
  3. Verkruimel de Lotus Speculoos koekjes met een deegrol of in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit met de gemalen koekjes. Druk het mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
  4. Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit.
  5. Klop de slagroom op.
  6. Meng 150 g suiker, de kwark en het citroensap goed door elkaar.
  7. Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer dit door de kwark.
  8. Spatel vervolgens de opgeklopte slagroom voorzichtig door de kwark.
  9. Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.
  10. Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met het verse rode fruit.