header-kwarkglaasjes-met-kokos-en-speculoos

Kwarkglaasjes met kokos en Speculoos

  • 30 min.
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 1/2 limoen
  • 3 gelatineblaadjes
  • 3 dl kokosmelk
  • 80 g geraspte kokos
  • 400 g kwark
  • 80 g suiker
  • 16 Lotus Speculoos koekjes
  • Verse frambozen, voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de limoen en rasp de schil. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Meng de kokosmelk en geraspte kokos door elkaar in een kom. Roer er de kwark, suiker en geraspte limoenschil door.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit, laat deze met een beetje limoensap smelten op een laag vuur en meng dit door de kwark. Meng het geheel grondig met elkaar.
  4. Verkruimel de Lotus Speculoos koekjes en vul 6 glazen voor een derde met de speculooskruimels.
  5. Vul de glazen op met de kwark en dek af met plastic folie. Zet in de koelkast om op te stijven.
  6. Werk af met enkele frambozen en serveer gekoeld.