Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

90 minuten, bereiden in 8 stappen

Deze heerlijke hartvormige taart boordevol liefde en speculoos wordt hét pronkstuk voor Valentijnsdag!

  • 200 g zelfrijzend bloem
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 4 eieren

Laag:

  • 4-5 el Biscoff speculoospasta

Topping:

  • 100 g Biscoff speculooaspasta + 4 el extra
  • 100 g roomkaas
  • 20 g room 40 % vet
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk een hartvormige springvorm met gesmolten boter en bestuif met bloem.

  • 2

    Klop de eieren met de suiker schuimig, smelt de boter en voeg toe aan de eieren, meng tot alles gemengd is.

  • 3

    Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het beslag.

  • 4

    Vul de hartvormige cakevorm voor 3/4e met het beslag en plaats hem vervolgens 30 tot 35 minuten in de oven.

  • 5

    Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.

  • 6

    Laat volledig afkoelen voordat je de cake in de lengte doormidden snijdt, zodat je twee hartvormige cakes hebt. Besmeer de onderste taart met 4 eetlepels speculoospasta en leg de andere helft erop.

  • 7

    Meng met een lepel 100 g speculoospasta met de roomkaas en de room en doe dit in een spuitzak met uw favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.

  • 8

    Spuit een patroon rond de zijkanten van de taart (zie afbeelding). Smelt de resterende 4 eetlepels Biscoff speculoospasta in de magnetron en voeg deze toe aan het midden van de cake om de bovenste laag volledig te bedekken.Serveren maar!

Stap
01
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk een hartvormige springvorm met gesmolten boter en bestuif met bloem.

Stap
02
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Klop de eieren met de suiker schuimig, smelt de boter en voeg toe aan de eieren, meng tot alles gemengd is.

Stap
03
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het beslag.

Stap
04
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Vul de hartvormige cakevorm voor 3/4e met het beslag en plaats hem vervolgens 30 tot 35 minuten in de oven.

Stap
05
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.

Stap
06
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Laat volledig afkoelen voordat je de cake in de lengte doormidden snijdt, zodat je twee hartvormige cakes hebt. Besmeer de onderste taart met 4 eetlepels speculoospasta en leg de andere helft erop.

Stap
07
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Meng met een lepel 100 g speculoospasta met de roomkaas en de room en doe dit in een spuitzak met uw favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.

Stap
08
08

Hartvormige Valentijnscake met Biscoff

Spuit een patroon rond de zijkanten van de taart (zie afbeelding). Smelt de resterende 4 eetlepels Biscoff speculoospasta in de magnetron en voeg deze toe aan het midden van de cake om de bovenste laag volledig te bedekken.Serveren maar!

Vorige
Volgende