HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

60 minuten, bereiden in 10 stappen

Een Lotus Biscoff koekje is altijd al een geweldige traktatie, maar een versgebakken smeuïg koekje met Lotus Biscoff spread on-top en afgewerkt met een Lotus Biscoff koekje brengt het naar een hoger niveau.

Koekdeeg

  • 280 g bloem 
  • ½ tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 110 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 180 g  Lotus Biscoff spread
  • 200 g bruine suiker
  • 105 g suiker
  • 1 ei + 1 eigeel

Topping

  • Lotus Biscoff spread naar smaak (neem 400 grams pot)
  • Lotus Biscoff koekjes naar smaak (heel en vermalen, neem 250 g verpakking) 
  • 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • 2

    Meng alle droge ingrediënten. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet opzij.

  • 3

    Mix de boter en Lotus Biscoff spread in een aparte kom tot het mengsel een egale kleur heeft.

  • 4

    Voeg vervolgens bruine en witte suiker toe en blijf nog 3 minuten mixen.

  • 5

    Voeg de eieren toe en meng tot het volledig is gecombineerd. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom.

  • 6

    Spatel de droge ingrediënten voorzichtig met een spatel door de natte ingrediënten.

  • 7

    Gebruik een ijsschep om de koekjes te maken, één grote schep per koekje. Rol balletjes en leg ze op de voorbereide bakplaat.

  • 8

    Bak gedurende 12-14 minuten, totdat er knapperige randen beginnen te ontstaan. Het is beter om de koekjes te korter te bakken dan dat ze te gaar zijn.

  • 9

    Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Leg ze op een rooster om helemaal af te koelen.

  • 10

    Eenmaal afgekoeld, schep je ongeveer 1 eetlepel van de Lotus Biscoff spread op de gebakken koekjes. Als de Lotus Biscoff spread stijf is, verwarm dan ongeveer 30 seconden in de magnetron tot het gesmolten is. Voeg Lotus Biscoff koekkruimels en een Lotus Biscoff koekje als finishing-touch toe.

Stap
01
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap
02
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Meng alle droge ingrediënten. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet opzij.

Stap
03
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Mix de boter en Lotus Biscoff spread in een aparte kom tot het mengsel een egale kleur heeft.

Stap
04
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Voeg vervolgens bruine en witte suiker toe en blijf nog 3 minuten mixen.

Stap
05
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Voeg de eieren toe en meng tot het volledig is gecombineerd. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom.

Stap
06
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Spatel de droge ingrediënten voorzichtig met een spatel door de natte ingrediënten.

Stap
07
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Gebruik een ijsschep om de koekjes te maken, één grote schep per koekje. Rol balletjes en leg ze op de voorbereide bakplaat.

Stap
08
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Bak gedurende 12-14 minuten, totdat er knapperige randen beginnen te ontstaan. Het is beter om de koekjes te korter te bakken dan dat ze te gaar zijn.

Stap
09
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Leg ze op een rooster om helemaal af te koelen.

Stap
10
10

HEERLIJKE LOADED KOEKJES MET LOTUS BISCOFF

Eenmaal afgekoeld, schep je ongeveer 1 eetlepel van de Lotus Biscoff spread op de gebakken koekjes. Als de Lotus Biscoff spread stijf is, verwarm dan ongeveer 30 seconden in de magnetron tot het gesmolten is. Voeg Lotus Biscoff koekkruimels en een Lotus Biscoff koekje als finishing-touch toe.

Vorige
Volgende