header-perencake-met-speculoos

Perencake met Speculoos

  • 90 min.
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 4 el melk
  • 250 g suiker
  • 250 g boter
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 100 g Lotus Speculoos koekjes
  • 2 à 3 peren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen.
  3. Meng de boter met de suiker tot een egaal mengsel.
  4. Klop vervolgens één voor één de eieren door het beslag.
  5. Zeef de bloem boven het beslag en klop dit samen met de melk 1 minuut goed los op de hoogste stand.
  6. Maal de koekjes fijn en meng deze met de in stukjes gesneden peren door het deeg.
  7. Doe het deeg in een beboterde bakvorm en bak op 180° gedurende 45 min.
  8. Neem de cake uit de vorm en laat deze afkoelen.