LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

75 minuten, bereiden in 16 stappen

De schoonheid van deze cake trekt meteen de aandacht, maar de heerlijke Lotus Biscoff-smaak zorgt ervoor dat het smaakt naar meer.

Taart:

  • 100 g verkruimelde Lotus Biscoff koekjes
  • 75 g Lotus Biscoff spread
  • 400 g meel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1½ tl zout
  • 340 ml volle melk
  • 110 g zure room
  • 110 ml plantaardige olie
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 30 g suiker
  • 230 g boter (kamertemperatuur)

Botercreme:

  • 600 g boter (kamertemperatuur)
  • 600 g poedersuiker
  • 190 g Lotus Biscoff spread
  • 3/4 tl zout
  • 7 eetlepels slagroom

Decoratie:

  • 250 g verkruimelde Lotus Biscoff koekjes
  • 10 eetlepels Lotus Biscoff topping
  • Lotus Biscoff-koekje
  • 1

    Voor de bereiding van de cake, verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20cm met bakpapier.

  • 2

    Meng de volle melk, plantaardige olie, zout, eieren, zure room en Lotus Biscoff spread in een mengkom.

  • 3

    Voeg vervolgens in een middelgrote mengkom de bloem, baking soda en bakpoeder toe. Meng met een garde tot een geheel.

  • 4

    Meng nu de helft van het droge mengsel, de helft van het natte mengsel, de Lotus Biscoff koekkruimels en de boter tot bijna één geheel. Voeg de andere helft van de droge en natte ingrediënten toe en meng er doorheen.

  • 5

    Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak in ongeveer 25-30 minuten af, of totdat een satéprikker die in de cake is gestoken er schoon uitkomt.

  • 6

    Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur, je kunt de bakvormen op een rooster zetten zodat er lucht onderdoor kan. Eenmaal afgekoeld, haal je ze uit de vormen.

  • 7

    Snij nu de bovenkant van de taarten eraf zodat ze plat zijn en dezelfde dikte hebben.

  • 8

    Voor het maken van de botercrème voeg je de boter, poedersuiker, Lotus Biscoff spread en room toe aan een kom.

  • 9

    Meng met een handmixer gedurende een paar minuten totdat de botercrème licht van kleur en romig van textuur is.

  • 10

    Nu kan de cake in elkaar gezet worden. Voeg eerst een klein kloddertje van de Lotus Biscoff botercrème toe aan het oppervlak waar je op gaat bouwen. Leg de eerste cakelaag over de glazuurpunt.

  • 11

    Bedek de eerste cakelaag met 1/4 van de Lotus Biscoff botercrème en creëer een egale laag met een spatel of palletmes. Verdeel vervolgens 1/4 van de Lotus Biscoff kruimels over de botercrème. Herhaal deze stap voor de tweede cakelaag.

  • 12

    Bedek de cake met de derde cakelaag en bedek de gehele cake met een laag botercrème.

  • 13

    Zet de cake in de koelkast zodat de botercrème kan verstevigen.

  • 14

    Gebruik licht gesmolten Lotus Biscoff spread om de spread voorzichtig van de randen af te laten druppelen.

  • 15

    Vul de bovenkant met Lotus Biscoff koekkruimels en bedek de cake met stippen botercrème rond de randen met behulp van een spuitzak. Voeg eventueel ook Lotus Biscoff koekkruimels toe aan de onderkant van de cake.

  • 16

    Maak af met een Lotus Biscoff koekje.

Stap
01
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Voor de bereiding van de cake, verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20cm met bakpapier.

Stap
02
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Meng de volle melk, plantaardige olie, zout, eieren, zure room en Lotus Biscoff spread in een mengkom.

Stap
03
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Voeg vervolgens in een middelgrote mengkom de bloem, baking soda en bakpoeder toe. Meng met een garde tot een geheel.

Stap
04
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Meng nu de helft van het droge mengsel, de helft van het natte mengsel, de Lotus Biscoff koekkruimels en de boter tot bijna één geheel. Voeg de andere helft van de droge en natte ingrediënten toe en meng er doorheen.

Stap
05
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak in ongeveer 25-30 minuten af, of totdat een satéprikker die in de cake is gestoken er schoon uitkomt.

Stap
06
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur, je kunt de bakvormen op een rooster zetten zodat er lucht onderdoor kan. Eenmaal afgekoeld, haal je ze uit de vormen.

Stap
07
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Snij nu de bovenkant van de taarten eraf zodat ze plat zijn en dezelfde dikte hebben.

Stap
08
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Voor het maken van de botercrème voeg je de boter, poedersuiker, Lotus Biscoff spread en room toe aan een kom.

Stap
09
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Meng met een handmixer gedurende een paar minuten totdat de botercrème licht van kleur en romig van textuur is.

Stap
10
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Nu kan de cake in elkaar gezet worden. Voeg eerst een klein kloddertje van de Lotus Biscoff botercrème toe aan het oppervlak waar je op gaat bouwen. Leg de eerste cakelaag over de glazuurpunt.

Stap
11
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Bedek de eerste cakelaag met 1/4 van de Lotus Biscoff botercrème en creëer een egale laag met een spatel of palletmes. Verdeel vervolgens 1/4 van de Lotus Biscoff kruimels over de botercrème. Herhaal deze stap voor de tweede cakelaag.

Stap
12
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Bedek de cake met de derde cakelaag en bedek de gehele cake met een laag botercrème.

Stap
13
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Zet de cake in de koelkast zodat de botercrème kan verstevigen.

Stap
14
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Gebruik licht gesmolten Lotus Biscoff spread om de spread voorzichtig van de randen af te laten druppelen.

Stap
15
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Vul de bovenkant met Lotus Biscoff koekkruimels en bedek de cake met stippen botercrème rond de randen met behulp van een spuitzak. Voeg eventueel ook Lotus Biscoff koekkruimels toe aan de onderkant van de cake.

Stap
16
16

LOTUS BISCOFF LAYER CAKE

Maak af met een Lotus Biscoff koekje.

Vorige
Volgende