Header_tiramusi_nieuw

Lotus Speculoos Koffie-Leutjes cake

  • 30 min + 45 min
  • 10

Ingrediënten

  • Voor de cake:
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 kopje sterke koffie
  • 125 gram Lotus Speculoos koffie-leutjes
  • Voor de Roomkaaslaag:
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram Lotus speculoospasta
  • 2 Lotus Speculoos koffie-leutjes in stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.
  3. Zet 1 kopje sterke, hele sterke koffie en laat afkoelen
  4. Mix de boter en de suiker totdat de suiker volledig in de boter is opgenomen
  5. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het ei is opgenomen in het beslag.
  6. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een egaal beslag
  7. Voeg de koffie toe
  8. Breek de koffieleutjes in stukjes en voeg deze ook toe aan het beslag
  9. Roer alles goed door elkaar
  10. Zet de cake in de oven voor ongeveer 40 – 45 minuten. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster
  11. Maak ondertussen de roomkaaslaag
  12. Mix de speculoospasta en de roomkaas door elkaar tot een egaal mengsel
  13. Smeer dit bovenop de koude cake
  14. Verdeel de stukjes koek eroverheen om het af te maken