gerecht-tiramisu-met-speculoos

Lotus Speculoosijs

  • 30 min + 4 uur vriezen
  • 5-10

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 150 gram gecondenseerde melk
  • 80 gram melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram speculoospasta
  • 100 gram koffieleutjes

Bereiding

  1. Meng de slagroom, de beide melksoorten, de speculoos en het zakje vanillesuiker goed doorelkaar.
  2. Verwarm de speculoos even kort on de magnetron zodat hij meer vloeibaar is.
  3. Zet het voor ongeveer één tot anderhalf uur in de vriezer.
  4. Verkruimel de koffieleutjes, hou er 3 achter voor op het ijs.
  5. Maak je ijsmachine klaar voor gebruik.
  6. Giet de koude massa in de ijsmachine.
  7. Laat de ijsmachine ongeveer 15 minuten draaien en voeg dan de helft van de koffieleutjeskruimels toe.
  8. Laat het ijs draaien tot het bijna klaar is en voeg dan de achtergehouden koffieleutjeskruimels toe.
  9. Zodra het ijs klaar is kan je het overdoen in een diepvriesbak.
  10. Verkruimel 1 achtergehouden koffieleutje over het ijs en steek de andere twee achtergehouden koffieleutjes in het ijs.
  11. Plaats het ijs in de diepvries tot gebruik.