header-perentaart-met-speculoos

Perentaart met Speculoos

  • 60 min.
  • 6-8 personen

Ingrediënten

  • Voor het taartdeeg:
  • 250 g bloem
  • 15 g verse gist of 7,5g gedroogde gist
  • 115g melk
  • ½ ei
  • 75g zachte boter
  • 3g zout
  • 75g suiker
  • Voor de vulling:
  • 3 dl melk
  • 75g suiker
  • 25g vanillepuddingpoeder
  • 2 eierdooiers
  • 6 Lotus Speculoos Koekjes
  • 3-4 rijpe williamsperen, vers of uit blik
  • een snuifje gemalen kaneel (optie)
  • abrikozenjam, voor de afwerking

Bereiding

  1. Maak eerst het taartdeeg. Doe de bloem in een kom. Los de gist op in de melk en voeg toe aan de bloem samen met het ei en de boter. Meng alles goed door elkaar.
  2. Doe er het zout en de suiker bij, kneed 5 minuten in een keukenmachine op de laagste stand. Laat 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de vulling. Breng de melk aan de kook met de helft van de suiker. Roer de rest van de suiker, het puddingpoeder en de eierdooiers door elkaar, voeg eventueel een scheutje melk toe en giet er al roerend de rest van de kokende melk op. Giet dit mengsel weer in de pan en laat al roerend indikken.
  4. Rol de helft van het taartdeeg uit tot 2 mm dik (bewaar de rest voor een ander recept) en bekleed er een gekartelde bakvorm van 24 cm diameter mee. Laat even rusten en snij de randen af.
  5. Beleg het deeg met de Koffieleutjes, vul met een laag pudding van 1 cm dik en schik er de peren in partjes op. Bestrooi eventueel met kaneel.
  6. Bak de perentaart 15 à 20 minuten in de oven. Laat de perentaart volledig afkoelen, haal de taart uit de vorm en bestrijk deze met abrikozenjam.