gerecht-pralines-met-speculoos-en-whisky

Pralines met Speculoos en whisky

  • 30 min.
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 150 g melk chocolade
  • 20g Lotus Speculoos koekjes
  • 1 - 1,5 el whisky
  • 40 g slagroom
  • 40 g pure chocoladedruppels
  • 1 el fijngemalen Lotus Speculoos Koekjes

Bereiding

  1. Smelt eerst de melkchocolade. Breek de chocolade hiervoor in stukjes en verwarm 15 seconden in de magnetron op 800 watt. Schep goed door elkaar. Herhaal dit tot ongeveer een derde van de chocolade nog rauw is. Roer de chocolade glad.
  2. Giet de gesmolten chocolade in 15 papieren (praline) vormpjes en draai deze elke keer uit boven de kom met chocolade, zodat de chocolade er uitloopt en er enkel een dun laagje overblijft. Laat even opstijven op kamertemperatuur en zet dan 20 minuten in de koelkast. Haal de chocoladekuipjes nadien uit de papieren vormpjes.
  3. Maak de ganache. Verkruimel de Lotus Speculoos koekjes in een kommetje. Giet er de whisky op en laat even trekken.
  4. Breng de room tot tegen het kookpunt en giet meteen bij de pure chocolade. Roer glad.
  5. Plet de fijngemalen Koffieleutjes en meng door de gesmolten chocolade. Giet de ganache in de chocoladekuipjes.
  6. Werk de pralines af met de verkruimelde Speculoos koekjes en laat de pralines minstens 1 uur opstijven in de koelkast.