gerecht-salade-tonijn-met-speculooskorstje

Recepten

Salade van tonijn met Speculoos-chili korst

  • 35 min.
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 320 g verse rode tonijn
  • 200 g mesclun salade
  • sushiazijn of rijstazijn
  • olijfolie
  • 40 g fijngemalen Lotus Speculoos koekjes
  • 1 à 2 rode chilipepertjes, zeer fijn gehakt, zonder pitjes
  • kruiden: cayennepeper, zout, paprikapoeder
  • handvol platte peterselie, fijn gesneden
  • 2 teentjes geperste knoflook

Bereiding

  1. Snij de tonijn in stukken van 5 cm
  2. Meng de fijngemalen Lotus Speculoos koekjes met de chilipeper, peterselie, knoflook en een snuifje cayennepeper, zout en paprikapoeder
  3. Wentel de tonijn door de olie en vervolgens door het kruidige mengsel.
  4. Bak de tonijn kort op elke zijde in hete olijfolie of op de grill
  5. Laat afkoelen en snij de tonijn in reepjes
  6. Breng de salade op smaak met sushiazijn, olijfolie, peper en zout
  7. Serveer de salade met een paar stukjes tonijn