gerecht-speculocakes

Recepten

Speculocakes

  • 75 min.
  • 32 cakes

Ingrediënten

  • 2 gelatineblaadjes
  • 100 g + 1 el suiker
  • 40 g water
  • 2 eiwitten (eventueel gepasteuriseerd)
  • 250 g Lotus Speculoos koekjes
  • 400 g melkchocolade

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in een beetje koud water. Maak een siroop met 100g suiker en 40g water.
  2. Klop eerst de eiwitten stijf en voeg dan 1 eetlepel suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgenomen door het eiwitschuim.
  3. Haal de suikersiroop van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Giet de siroop langzaam bij het eiwitschuim. Blijf kloppen tot de meringue helemaal is afgekoeld; zet de meringue eventueel enkele minuten in de koelkast.
  4. Spuit met behulp van een spuitzak met gladde spuitmond een toef meringue op elk Speculoos koekje en zet de koekjes 2 minuten in de diepvriezer om op te stijven.
  5. Smelt intussen de melkchocolade in een bain-marie. Laat afkoelen tot lauw, maar draai het vuur niet uit onder de bain-marie zodat u de chocolade indien nodig opnieuw kunt smelten.
  6. Haal de speculoosjes uit de diepvriezer en giet er telkens een eetlepel gesmolten chocolade over, zodat de meringue en speculoos helemaal bedekt zijn.
  7. Zet de speculocakes in de koelkast om op te stijven. Laat ze 10 minuten voor het serveren op kamertemperatuur komen.