Sint recept website

Speculoos pepernoten gevuld met amandelspijs

  • 45 min
  • 4-10

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 215 gram basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • Mespunt zout
  • 100 gram geprakte Lotus Speculoos Koffieleutjes voor beslag
  • 50 gram Lotus Speculoos Koffieleutjes voor garnering
  • 6 a 8 eetlepels melk
  • 250 gram amandelspijs
  • 1 ei (optioneel)

Bereiding

  1. Klop de zachte boter en suiker in een kom samen tot een mengsel
  2. Voeg hier de fijngestampte Lotus Speculoos Koffieleutjes aan toe samen met de overige ingrediënten, behalve het amandelspijs
  3. Meng het samen tot een mooie bal deeg
  4. Laat het eventueel even rusten in de koelkast
  5. Snijdt de amandelblokjes in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm en rol daar balletjes van
  6. Rol het deeg van het pepernotenbeslag plat en snijd daaruit vierkantjes van 3 á 4 cm
  7. Leg de amandelbolletjes in de vierkantjes en rol er een heerlijke pepernoot van
  8. Beetje platdrukken op een met bakpapier beklede bakplaat en 20 á 25 minuten in de oven van 180c
  9. Smullen!
  10. *Extra tip: Smelt een beetje speculoospasta in een pannetje op het vuur en doop daar de speculoospepernoten in.