gerecht-steak-met-speculoostapenade

Steak met Speculoostapenade

  • 45 min.
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 150 g Lotus Speculoospasta
  • 120 g paneermeel
  • een snuifje gemalen komijn
  • een snuifje gemalen gember
  • 15 g fijngehakte peterselie
  • 1 - 2 sjalotten
  • 120 g boter
  • 500 g groene boontjes
  • een scheut frambozenazijn
  • 4 steaks
  • 2,5 dl rundfond

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de Speculoospasta met het paneermeel, de komijn, gember en peterselie tot een homogeen geheel.
  3. Snipper de sjalotten fijn en fruit ze glazig in een klontje boter. Voeg de boontjes toe en laat ze licht goudbruin kleuren. Blus met de frambozenazijn en eventueel een scheut water. Kruid met peper en zout.
  4. Smelt de rest van de boter in een hete pan en laat licht kleuren. Bak de steaks goudbruin aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en bedek ze met de speculoostapenade.
  5. Bak de steaks verder in de oven tot ze naar wens gaar zijn. Laat intussen de rundsfond inkoken tot een derde.
  6. Zeef het vet van de steaks na het bakken en voeg een derde toe aan de saus; dit geeft extra smaak. Laat de steaks even rusten onder aluminiumfolie.
  7. Serveer de steaks met de saus en de groene boontjes. Serveer er een aardappelbereiding, bijvoorbeeld gebakken krieltjes, bij.