Speculoos Truffels veel-min

Witte chocolade – speculoos truffels

  • 90 min
  • 8-10

Ingrediënten

  • 250 gram witte chocolade
  • 200 gram speculoospasta
  • 125 gram lotus koffie biscuits

Bereiding

  1. Verkruimel 50 gram Lotus Koffie-Leutjes in kleine stukjes
  2. Hak 50 gram chocolade fijn
  3. Smelt 100 gram witte chocolade au-bain-marie
  4. Voeg hier 200 gram Lotus speculoospasta aan toe en roer tot het goed gemengd is
  5. Voeg de fijngehakte witte chocolade en de stukjes Lotus Koffie-Leutjes toe en roer ook deze er goed door
  6. Zet het ongeveer een half uur tot een uur in de koelkast
  7. Schep met een kleine ijsbolletjes schep hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  8. Zet deze in de koelkast en laat ze verder opstijven
  9. Maal de overige 100 gram Lotus Koffie-Leutjes fijn met bijv. een blender
  10. Doe het in een bakje en smelt de overige witte chocolade
  11. Haal de truffels uit de koelkast
  12. Prik met een satéprikker een truffel vast en doop hem in de witte chocolade
  13. Tik hem goed af op de rand van de kom
  14. Rol de truffel door de verkruimelde Lotus Koffie-Leutjes
  15. Laat ze uitharden op de bakplaat met bakpapier