LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Om te delen tijdens een high-tea of gewoon lekker voor jezelf op de bank, de Lotus Biscoff cupcake is de ideale snack voor tussendoor.

Ingrediënten

  • 160 g boter
  • 60 g suiker
  • 1 ei
  • 60 g zelfrijzend bakmeel 
  • 1 eetlepel melk

Frosting:

  • 200 g Biscoff spread
  • 200 g roomkaas
  • 40 g room 40 % vet

Topping:

  • 1 eetlepel verkruimelde Biscoff koekjes

Klaar in 8 stappen

  • 1

    Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Gebruik een keukenmixer met de garde eraan. Klop de boter en de suiker op gemiddelde snelheid tot een romig geheel.

  • 3

    Voeg het ei toe en meng het mengsel goed. Voeg geleidelijk de bloem toe en blijf mengen zodat de bloem volledig wordt opgenomen.

  • 4

    Voeg als laatste de melk toe en mix nog een minuut met de machine op gemiddelde snelheid tot je een luchtig mengsel hebt.

  • 5

    Zet 6 papieren vormpjes in een cupcakevorm. Vul ze met behulp van een lepel of spuitzak voor tweederde met het mengsel.

  • 6

    Bak de cupcakes 20 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.

  • 7

    Meng met een lepel 200 gram Biscoff spread met de roomkaas en room en doe in een spuitzak met je favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.

  • 8

    Spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes en decoreer met verkruimelde Biscoff koekjes.