Ingrediënten
- 160 g boter
- 60 g suiker
- 1 ei
- 60 g zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel melk
Frosting:
- 200 g Biscoff spread
- 200 g roomkaas
- 40 g room 40 % vet
Topping:
- 1 eetlepel verkruimelde Biscoff koekjes
Klaar in 8 stappen
-
1
Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Gebruik een keukenmixer met de garde eraan. Klop de boter en de suiker op gemiddelde snelheid tot een romig geheel.
-
3
Voeg het ei toe en meng het mengsel goed. Voeg geleidelijk de bloem toe en blijf mengen zodat de bloem volledig wordt opgenomen.
-
4
Voeg als laatste de melk toe en mix nog een minuut met de machine op gemiddelde snelheid tot je een luchtig mengsel hebt.
-
5
Zet 6 papieren vormpjes in een cupcakevorm. Vul ze met behulp van een lepel of spuitzak voor tweederde met het mengsel.
-
6
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.
-
7
Meng met een lepel 200 gram Biscoff spread met de roomkaas en room en doe in een spuitzak met je favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.
-
8
Spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes en decoreer met verkruimelde Biscoff koekjes.