kersttaart met Biscoff

Pronk met dit eenvoudige, maar oogverblindende dessert tijdens de feestadagen. Eindelijk een boom die gegeten kan worden!

Ingrediënten

Voor 6 porties
  • 2 grote bladerdeeg vellen (of 4 kleine vierkante)
  • 1 1/2 tl gezouten boter
  • 3-4 el Biscoff speculoospasta
  • 1 ei, geklopt


Om te serveren:

  • Poedersuiker
  • Biscoff speculoospasta als topping en om te dipppen


 

Klaar in 8 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Leg 1 bladerdeegvel met bakpapier op een ovenschaal. Verdeel de boter over het bladerdeeg, gevolgd door de Biscoff speculoospasta. Leg het andere vel bladerdeeg er bovenop.

  • 3

    Snij in de vorm van een kerstboom. Maak aan beide zijden gleuven met een onderlinge afstand van ongeveer 2 cm, waarbij het midden intact blijft (zie afbeelding).

  • 4

    Draai elke strook deeg twee keer en druk de uiteinden in de bakplaat. Steek met een stervormer stervormpjes uit het overgebleven deeg. Plaats 1 ster bovenaan de boom.

  • 5

    Bestrijk alles met het losgeklopte ei.

  • 6

    Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

  • 7

    Smelt wat extra Biscoff speculoospasta in de magnetron tot het vloeibaar is en serveer als dip bij de bladerdeegboom.

  • 8

    Bestrooi met poedersuiker en sprenkel gesmolten Biscoff speculoospasta over de boom als decoratie.

ONTDEK HIER MEER RECEPTEN

Witte chocolade truffels met Biscoff

Heerlijke witte chocolade truffels met een biscoff touch: de ultieme verwenning voor elk feestelijk evenement.

Profiteroles met Biscoff

Maak indruk op uw gasten met dit verfijnde dessert: een feestelijk middelpunt boordevol speculoos