Ingrediënten
- 2 grote bladerdeeg vellen (of 4 kleine vierkante)
- 1 1/2 tl gezouten boter
- 3-4 el Biscoff speculoospasta
- 1 ei, geklopt
Om te serveren:
- Poedersuiker
- Biscoff speculoospasta als topping en om te dipppen
Klaar in 8 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Leg 1 bladerdeegvel met bakpapier op een ovenschaal. Verdeel de boter over het bladerdeeg, gevolgd door de Biscoff speculoospasta. Leg het andere vel bladerdeeg er bovenop.
-
3
Snij in de vorm van een kerstboom. Maak aan beide zijden gleuven met een onderlinge afstand van ongeveer 2 cm, waarbij het midden intact blijft (zie afbeelding).
-
4
Draai elke strook deeg twee keer en druk de uiteinden in de bakplaat. Steek met een stervormer stervormpjes uit het overgebleven deeg. Plaats 1 ster bovenaan de boom.
-
5
Bestrijk alles met het losgeklopte ei.
-
6
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
-
7
Smelt wat extra Biscoff speculoospasta in de magnetron tot het vloeibaar is en serveer als dip bij de bladerdeegboom.
-
8
Bestrooi met poedersuiker en sprenkel gesmolten Biscoff speculoospasta over de boom als decoratie.
ONTDEK HIER MEER RECEPTEN
Witte chocolade truffels met Biscoff
Heerlijke witte chocolade truffels met een biscoff touch: de ultieme verwenning voor elk feestelijk evenement.
Profiteroles met Biscoff
Maak indruk op uw gasten met dit verfijnde dessert: een feestelijk middelpunt boordevol speculoos