Ingrediënten
- 375 g Biscoff speculooskoekjes, gemalen (of Biscoff speculooskoekkruimels)
- 135 g boter, gesmolten
- 280 g roomkaas
- 200 g room (minder vet)
- 70 + 100 g Biscoff speculoospasta
- 450 g geschilde appels, in blokjes
- 30 g boter
Topping:
- Biscoff speculooskoekjes, gemalen
- Biscoff speculoospasta
Klaar in 8 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de gemalen Biscoff speculooskoekjes met de boter tot een goedverdeeld mengsel. Voeg toe aan een ronde taartvorm van 28 cm. Druk de koekjeskorst met je handen stevig op de bodem en zijkanten.
-
2
Zet 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen.
-
3
Meng de roomkaas, room en 70 g Biscoff speculoospasta met een elektrische handmixer tot een romig mengsel.
-
4
Verdeel de 100 g Biscoff speculoospasta over de gebakken koekjesbodem. Voeg de roomkaasvulling toe en plaats deze taartbodem 3 uur in de koelkast of tot hij stevig is geworden.
-
5
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
-
6
Verhit een pan met de boter en bak de appels goudbruin en zacht.
-
7
Haal de taartbodem uit de koelkast en leg de appels op de taartbodem.
-
8
Serveer met extra gemalen Biscoff speculooskoekjes en gesmolten Biscoff speculoospasta erbovenop.
ONTDEK HIER MEER RECEPTEN
Biscoff's Tulband cake
Deze prachtige tulband cake zal van iedereen aandacht krijgen tijdens de feestadgen. Mooi en heerlijk dankzij de biscoff-touch.
Biscoff rolls
Groot, zacht, heerlijk en getopt met creamy biscoff speculooaspasta & koekkruimels. Deze rolls zullen iedereen verbazen!