Ingrediënten
Taart:
- 320 g lichtbruine suiker
- 3 eieren (kamertemperatuur)
- 210 g Biscoff speculoospasta
- 170 g yoghurt (kamertemperatuur)
- 180 ml plantaardige olie
- 3 tl vanille-extract
- 3/4 tl zout
- 300 g bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 1/3 tl natriumbicarbonaat
Versiering:
- 450 g Biscoff speculoospasta
- 75 g Biscoff crumbs
- 40 g witte chocolade (fijngehakt)
- 12 Biscoff koekjes
Klaar in 10 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
-
2
Klop de eieren en de suiker 1 minuut tot een luchtig mengsel.
-
3
Klop er de Biscoff speculoospasta door. Laat de Biscoff speculoospasta eventueel eerst 15 seconden smelten in de magnetron.
-
4
Voeg de yoghurt, de olie, het vanille-extract en het zout toe en klop tot een glad mengsel.
-
5
Doe het mengsel in de keukenmachine. Zeef er de bloem bij en voeg het bakpoeder en het natriumbicarbonaat toe. Meng met de menghaak tot een gladde massa.
-
6
Giet het mengsel in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Als je met een tandenstoker in de taart prikt en er blijft niets meer aan kleven, dan is de taart klaar.
-
7
Laat de taart 20 minuten afkoelen en haal ze vervolgens uit de bakvorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.
-
8
Bestrijk de afgekoelde taart met behulp van een spatel met Biscoff speculoospasta. Als je wil, kan je een mooi wervelpatroon maken.
-
9
Bestrooi eerst met Biscoff crumbs en vervolgens met wat gehakte witte chocolade.
-
10
Snijd de taart in vierkante stukjes en leg op elk stukje een Biscoff koekje.
Ontdek hier meer recepten
Biscoff wafel
Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff speculoospasta.
Biscoff Blondie
Heerlijke Biscoff blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff speculoospasta en Biscoff koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!
Muffin met Biscoff en witte chocolade
Biscoff en witte chocolade: met de combinatie van deze twee heerlijke smaken scoor je gegarandeerd! Een luchtige muffin boordevol stukjes witte chocolade en smeuïge Biscoff speculoospasta