Ingrediënten
- 270 g Biscoff speculoospasta
- 4 eieren + 4 eierdooiers
- 420 g basterdsuiker
- 450 g zure room
- 300 g karnemelk
- 3 g vanille
- 100 g neutrale plantaardige olie
- 100 g ongezouten boter (gesmolten)
- 750 g bloem
- 16 g zout
- 24 g bakpoeder
- 8 g natriumbicarbonaat
- 300 g witte chocoladedruppels
Decoration:
- Biscoff speculoospasta
- Biscoff koekje
Klaar in 11 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C
-
2
Meng de eieren en de suiker in een middelgrote kom.
-
3
Doe de zure room, de karnemelk, de vanille, de olie en de boter bij het mengsel.
-
4
Meng in een aparte, grotere kom de bloem, het zout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
-
5
Giet de natte ingrediënten in deze kom en meng. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.
-
6
Voeg de chocoladedruppels toe en meng ze door het beslag.
-
7
Lepel het beslag in de muffinvorm.
-
8
Bak de muffins 30 minuten in de oven, of tot ze volledig gebakken en bovenaan goudbruin zijn.
-
9
Laat de muffins afkoelen.
-
10
Maak een gat bovenaan in het midden van de muffins en haal er wat van de binnenkant uit.
-
11
Doe de Biscoff speculoospasta in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de pasta in de muffins. Schep een toefje speculoospasta bovenop de muffins en leg er een Biscoff koekje op.
Ontdek hier meer recepten
Biscoff wafel
Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff speculoospasta.
Biscoff Iced Latte
Gevulde Biscoff donuts
Geef je donuts een Biscoff touch: glaceer, vul en versier ze met biscoff om je klanten op een originele manier te verwennen