Lotus Biscoff Tiramisu

240 minuten, bereiden in 6 stappen

Een variant op de klassieke tiramisu, waarin wij in dit – alcoholvrije - recept Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta gebruiken in plaats van amaretto. Maak kennis met dit klassieke Italiaanse recept, met een nóg Belgischere twist.

  • 250 g slagroom
  • 125 g suiker
  • 1250 g mascarpone
  • 500 g Lotus Biscoff spread
  • 165 g Lotus Biscoff koekjes
  • 1

    Klop de slagroom met de suiker stijf.

  • 2

    Klop de mascarpone luchtig. Voeg in 3 delen 250 gram Lotus Biscoff spread toe om te voorkomen dat het geheel gaat schiften.

  • 3

    Meng de geklopte slagroom en het Lotus Biscoff mascarpone mengsel tot een gladde massa en doe dit in een spuitzak.

  • 4

    Zet het tiramisu glas klaar. Verwarm de overgebleven 250 gram Lotus Biscoff spread kort in de magnetron zodat deze vloeibaarder van structuur wordt. Laat dit een beetje afkoelen. Vermaal in de tussentijd 85 gram Lotus Biscoff koekjes.

  • 5

    Doe 1/3 van de vloeibare Lotus Biscoff spread in het tiramisu glas. Voeg daarna 1/4 van de vermaalde Lotus Biscoff koekjes toe aan het glas. Spuit dan een beetje Lotus mascarpone op het mengsel van de spread en crumble. Blijf deze stappen herhalen totdat het glas gevuld is.

  • 6

    Steek als garnering een heel Lotus Biscoff koekje in je tiramisu, en je bent klaar om ze te serveren!

Stap
01
06

Lotus Biscoff Tiramisu

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Stap
02
06

Lotus Biscoff Tiramisu

Klop de mascarpone luchtig. Voeg in 3 delen 250 gram Lotus Biscoff spread toe om te voorkomen dat het geheel gaat schiften.

Stap
03
06

Lotus Biscoff Tiramisu

Meng de geklopte slagroom en het Lotus Biscoff mascarpone mengsel tot een gladde massa en doe dit in een spuitzak.

Stap
04
06

Lotus Biscoff Tiramisu

Zet het tiramisu glas klaar. Verwarm de overgebleven 250 gram Lotus Biscoff spread kort in de magnetron zodat deze vloeibaarder van structuur wordt. Laat dit een beetje afkoelen. Vermaal in de tussentijd 85 gram Lotus Biscoff koekjes.

Stap
05
06

Lotus Biscoff Tiramisu

Doe 1/3 van de vloeibare Lotus Biscoff spread in het tiramisu glas. Voeg daarna 1/4 van de vermaalde Lotus Biscoff koekjes toe aan het glas. Spuit dan een beetje Lotus mascarpone op het mengsel van de spread en crumble. Blijf deze stappen herhalen totdat het glas gevuld is.

Stap
06
06

Lotus Biscoff Tiramisu

Steek als garnering een heel Lotus Biscoff koekje in je tiramisu, en je bent klaar om ze te serveren!

Vorige
Volgende