BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Iedereen houdt van cheesecake, maar met een vleugje Biscoff zul je nog meer verrast worden.
Biscoff koekbodem
- 325 g verkruimelde Lotus Biscoff koekjes
- 140 g ongezouten boter (gesmolten)
Cheesecake
- 900 g zachte roomkaas (kamertemperatuur)
- 150 g fijne suiker
- 15 g maizena
- 240 g Lotus Biscoff spread
- 80 g zure room (kamertemperatuur)
- 3 eieren (kamertemperatuur)
- 3 eidooiers (kamertemperatuur)
Topping
- 200 g Lotus Biscoff spread (gesmolten)
- Verkruimelde Lotus Biscoff koekjes naar behoefte
Extra keukengerei
- Braadslee
- Aluminiumfolie
-
1
Om de koekbodem te bereiden, verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Gebruik bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in met boter.
-
3
Wikkel de buitenkant in met aluminiumfolie. Je wilt ervoor zorgen dat de aluminiumfolie ongeveer 3-5 cm omhoog gaat aan de zijkanten van de springvorm, zodat er geen water in komt tijdens het bakken. Wikkel indien nodig meerdere lagen (ongeveer 5) om te voorkomen dat er water in komt.
-
4
Meng de verkruimelde Lotus Biscoff koekje met de gesmolten boter tot een geheel.
-
5
Plaats het mengsel in de springvorm en duw het naar de bodem waardoor een dikke bodem ontstaat. Egaliseer het met een lepel of de bodem van een glas.
-
6
Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat hem dan helemaal afkoelen.
-
7
Verwarm voor het cheesecake-mengsel de oven op 175°C voor.
-
8
Meng in een standmixer de zachte roomkaas en kristalsuiker twee minuten tot een glad geheel.
-
9
Voeg de Lotus Biscoff spread toe aan het roomkaasmengsel. Mix gedurende 1 minuut. Schraap de zijkanten en bodem van de kom opnieuw om ervoor te zorgen dat alles door elkaar wordt gemengd.
-
10
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor het waterbad. Je wilt genoeg water hebben om ongeveer 3 cm omhoog te gaan aan de zijkanten van de springvormpan.
-
11
Voeg de eieren en eierdooiers één voor één toe aan het cheesecakebeslag en zorg ervoor dat elk volledig is gemengd voordat het volgende wordt toegevoegd.
-
12
Giet het beslag in de voorbereide springvorm met de bodem.
-
13
Zet de cheesecake in een grote braadslee in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslee rond de cheesecake springvormpan, waarbij je oppast dat je geen water op de cheesecake spat.
-
14
Bak op 175 °C gedurende 1 uur, totdat de cake goudbruin is en een lichte wiebel in het midden heeft. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan met een kleine opening. Zo zal de cheesecake blijven garen. Haal daarna de cheesecake uit de oven, laat volledig afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens in de koelkast tot het koud is, minstens 8 uur.
-
15
Zodra de cheesecake is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de springvormpan en zet je hem over op een serveerschaal.
-
16
Smelt voor de bereiding van de topping de Lotus Biscoff spread in de magnetron gedurende 20 seconden.
-
17
Giet de gesmolten Lotus Biscoff spread over de cheesecake en strijk glad.
-
18
Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff spread stevig is.
-
19
Zodra de Lotus Biscoff spread stevig is, haal je de cheesecake uit de koelkast en versier je de randen met de grof verkruimelde Biscoff koekjes.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Om de koekbodem te bereiden, verwarm de oven voor op 175°C.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Om de koekbodem te bereiden, verwarm de oven voor op 175°C.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Gebruik bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in met boter.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Gebruik bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in met boter.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Wikkel de buitenkant in met aluminiumfolie. Je wilt ervoor zorgen dat de aluminiumfolie ongeveer 3-5 cm omhoog gaat aan de zijkanten van de springvorm, zodat er geen water in komt tijdens het bakken. Wikkel indien nodig meerdere lagen (ongeveer 5) om te voorkomen dat er water in komt.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Wikkel de buitenkant in met aluminiumfolie. Je wilt ervoor zorgen dat de aluminiumfolie ongeveer 3-5 cm omhoog gaat aan de zijkanten van de springvorm, zodat er geen water in komt tijdens het bakken. Wikkel indien nodig meerdere lagen (ongeveer 5) om te voorkomen dat er water in komt.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Meng de verkruimelde Lotus Biscoff koekje met de gesmolten boter tot een geheel.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Meng de verkruimelde Lotus Biscoff koekje met de gesmolten boter tot een geheel.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Plaats het mengsel in de springvorm en duw het naar de bodem waardoor een dikke bodem ontstaat. Egaliseer het met een lepel of de bodem van een glas.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Plaats het mengsel in de springvorm en duw het naar de bodem waardoor een dikke bodem ontstaat. Egaliseer het met een lepel of de bodem van een glas.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat hem dan helemaal afkoelen.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat hem dan helemaal afkoelen.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Verwarm voor het cheesecake-mengsel de oven op 175°C voor.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Verwarm voor het cheesecake-mengsel de oven op 175°C voor.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Meng in een standmixer de zachte roomkaas en kristalsuiker twee minuten tot een glad geheel.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Meng in een standmixer de zachte roomkaas en kristalsuiker twee minuten tot een glad geheel.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Voeg de Lotus Biscoff spread toe aan het roomkaasmengsel. Mix gedurende 1 minuut. Schraap de zijkanten en bodem van de kom opnieuw om ervoor te zorgen dat alles door elkaar wordt gemengd.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Voeg de Lotus Biscoff spread toe aan het roomkaasmengsel. Mix gedurende 1 minuut. Schraap de zijkanten en bodem van de kom opnieuw om ervoor te zorgen dat alles door elkaar wordt gemengd.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor het waterbad. Je wilt genoeg water hebben om ongeveer 3 cm omhoog te gaan aan de zijkanten van de springvormpan.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor het waterbad. Je wilt genoeg water hebben om ongeveer 3 cm omhoog te gaan aan de zijkanten van de springvormpan.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Voeg de eieren en eierdooiers één voor één toe aan het cheesecakebeslag en zorg ervoor dat elk volledig is gemengd voordat het volgende wordt toegevoegd.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Voeg de eieren en eierdooiers één voor één toe aan het cheesecakebeslag en zorg ervoor dat elk volledig is gemengd voordat het volgende wordt toegevoegd.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Giet het beslag in de voorbereide springvorm met de bodem.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Giet het beslag in de voorbereide springvorm met de bodem.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zet de cheesecake in een grote braadslee in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslee rond de cheesecake springvormpan, waarbij je oppast dat je geen water op de cheesecake spat.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zet de cheesecake in een grote braadslee in de oven. Giet het kokende water langzaam in de braadslee rond de cheesecake springvormpan, waarbij je oppast dat je geen water op de cheesecake spat.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Bak op 175 °C gedurende 1 uur, totdat de cake goudbruin is en een lichte wiebel in het midden heeft. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan met een kleine opening. Zo zal de cheesecake blijven garen. Haal daarna de cheesecake uit de oven, laat volledig afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens in de koelkast tot het koud is, minstens 8 uur.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Bak op 175 °C gedurende 1 uur, totdat de cake goudbruin is en een lichte wiebel in het midden heeft. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake nog 1 uur in de oven staan met een kleine opening. Zo zal de cheesecake blijven garen. Haal daarna de cheesecake uit de oven, laat volledig afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens in de koelkast tot het koud is, minstens 8 uur.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zodra de cheesecake is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de springvormpan en zet je hem over op een serveerschaal.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zodra de cheesecake is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de springvormpan en zet je hem over op een serveerschaal.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Smelt voor de bereiding van de topping de Lotus Biscoff spread in de magnetron gedurende 20 seconden.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Smelt voor de bereiding van de topping de Lotus Biscoff spread in de magnetron gedurende 20 seconden.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Giet de gesmolten Lotus Biscoff spread over de cheesecake en strijk glad.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Giet de gesmolten Lotus Biscoff spread over de cheesecake en strijk glad.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff spread stevig is.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zet de cheesecake ongeveer 20 minuten terug in de koelkast, of tot de Biscoff spread stevig is.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zodra de Lotus Biscoff spread stevig is, haal je de cheesecake uit de koelkast en versier je de randen met de grof verkruimelde Biscoff koekjes.
BAKED CHEESECAKE MET LOTUS BISCOFF
Zodra de Lotus Biscoff spread stevig is, haal je de cheesecake uit de koelkast en versier je de randen met de grof verkruimelde Biscoff koekjes.