BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

65 minuten, bereiden in 11 stappen

Smeuïge brownies zijn al een welbekend fenomeen. Alleen de combinatie met crunchy Lotus Biscoff stukjes creëert een hele nieuwe ervaring.

  • 500 g Lotus Biscoff spread
  • 400 g Lotus Biscoff koekjes (grof gebroken)
  • 350 g pure chocolade
  • 375 g ongezouten boter
  • 450 g suiker
  • 6 eieren (kamertemperatuur)
  • 110 g cacaopoeder
  • 100 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1

    Verwarm de oven voor op 170 °C en smelt de chocolade en de boter au bain-marie samen.

  • 2

    Voeg in een grote kom de eieren toe en meng tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de suiker toe en meng tot een egaal en schuimig mengsel. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe aan de eieren.

  • 3

    Zeef in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Voeg dit mengsel toe aan het chocolade- en eimengsel en spatel er voorzichtig door met een spatel. Niet te veel mengen.

  • 4

    Breek de Lotus Biscoff koekjes in grove stukken en spatel voorzichtig door het mengsel.

  • 5

    Breng het beslag over in de beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel.

  • 6

    Bak de brownies 25-30 min in de oven.

  • 7

    Laat het afkoelen in de bakvorm, je kunt het blik op een rooster zetten zodat er lucht onderdoor kan.

  • 8

    Zodra het is afgekoeld, haal je het uit de bakvorm. Verdeel een dikke laag Lotus Biscoff spread over de brownie. Smelt ondertussen de pure chocolade (au bain-marie).

  • 9

    Sprenkel de gesmolten pure chocolade in dunne lijntjes over de spread (je kunt een lepel of een kleine spuitzak gebruiken).

  • 10

    Gebruik nu een spies of tandenstoker om heen en weer te gaan over de Lotus Biscoff spread en chocolade (in de andere richting) om een gevederde look te creëren.

  • 11

    Zet de brownie in de koelkast zodat hij helemaal kan afkoelen.

Stap
01
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Verwarm de oven voor op 170 °C en smelt de chocolade en de boter au bain-marie samen.

Stap
02
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Voeg in een grote kom de eieren toe en meng tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de suiker toe en meng tot een egaal en schuimig mengsel. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe aan de eieren.

Stap
03
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Zeef in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Voeg dit mengsel toe aan het chocolade- en eimengsel en spatel er voorzichtig door met een spatel. Niet te veel mengen.

Stap
04
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Breek de Lotus Biscoff koekjes in grove stukken en spatel voorzichtig door het mengsel.

Stap
05
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Breng het beslag over in de beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel.

Stap
06
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Bak de brownies 25-30 min in de oven.

Stap
07
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Laat het afkoelen in de bakvorm, je kunt het blik op een rooster zetten zodat er lucht onderdoor kan.

Stap
08
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Zodra het is afgekoeld, haal je het uit de bakvorm. Verdeel een dikke laag Lotus Biscoff spread over de brownie. Smelt ondertussen de pure chocolade (au bain-marie).

Stap
09
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Sprenkel de gesmolten pure chocolade in dunne lijntjes over de spread (je kunt een lepel of een kleine spuitzak gebruiken).

Stap
10
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Gebruik nu een spies of tandenstoker om heen en weer te gaan over de Lotus Biscoff spread en chocolade (in de andere richting) om een gevederde look te creëren.

Stap
11
11

BROWNIE MET LOTUS BISCOFF

Zet de brownie in de koelkast zodat hij helemaal kan afkoelen.

Vorige
Volgende