Choculoosmousse

30 minuten, bereiden in 5 stappen

Dankzij een verrassend nieuwe twist aan het gekende chocolademousse recept creëer je een delicieus dessert waarvoor elke chocoladefan onverbiddelijk door de knieën gaat. Maak genoeg om nog een keertje bij te scheppen.

Voor 8 personen

• 200 g pure chocolade
• 200 g Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta
• 5 eieren
• 2 dl slagroom

  • 1

    Smelt de chocolade en Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta samen au-bain-marie. Laat dit even rusten en roer vervolgens door elkaar. 

  • 2

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Houd deze apart. Klopt de slagroom en houd eveneens apart.

  • 3

    Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocolade-Speculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.

  • 4

    Schep voorzichtig het eiwitschuim door het beslag en spatel dan voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.

  • 5

    Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.

Stap
01
05

Choculoosmousse

Smelt de chocolade en Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta samen au-bain-marie. Laat dit even rusten en roer vervolgens door elkaar. 

Stap
02
05

Choculoosmousse

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Houd deze apart. Klopt de slagroom en houd eveneens apart.

Stap
03
05

Choculoosmousse

Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocolade-Speculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.

Stap
04
05

Choculoosmousse

Schep voorzichtig het eiwitschuim door het beslag en spatel dan voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.

Stap
05
05

Choculoosmousse

Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.

Vorige
Volgende