Choculoosmousse
Dankzij een verrassend nieuwe twist aan het gekende chocolademousse recept creëer je een delicieus dessert waarvoor elke chocoladefan onverbiddelijk door de knieën gaat. Maak genoeg om nog een keertje bij te scheppen.
Voor 8 personen
• 200 g pure chocolade
• 200 g Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta
• 5 eieren
• 2 dl slagroom
-
1
Smelt de chocolade en Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta samen au-bain-marie. Laat dit even rusten en roer vervolgens door elkaar.
-
2
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Houd deze apart. Klopt de slagroom en houd eveneens apart.
-
3
Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocolade-Speculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.
-
4
Schep voorzichtig het eiwitschuim door het beslag en spatel dan voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.
-
5
Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.
Choculoosmousse
Smelt de chocolade en Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta samen au-bain-marie. Laat dit even rusten en roer vervolgens door elkaar.
Choculoosmousse
Smelt de chocolade en Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta samen au-bain-marie. Laat dit even rusten en roer vervolgens door elkaar.
Choculoosmousse
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Houd deze apart. Klopt de slagroom en houd eveneens apart.
Choculoosmousse
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Houd deze apart. Klopt de slagroom en houd eveneens apart.
Choculoosmousse
Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocolade-Speculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.
Choculoosmousse
Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het chocolade-Speculoosmengsel en meng grondig na elke toevoeging.
Choculoosmousse
Schep voorzichtig het eiwitschuim door het beslag en spatel dan voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.
Choculoosmousse
Schep voorzichtig het eiwitschuim door het beslag en spatel dan voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.
Choculoosmousse
Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.
Choculoosmousse
Schep de choculoosmousse in 8 glazen en zet in koelkast om op te stijven.