Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Als je lekkere ingrediënten samenbrengt, is het resultaat meestal om je vingers bij af te likken. Zeker met Lotus Biscoff - The Original Speculoos als finishing touch.
Voor 4 personen
• 600 g peren (ongeveer 4 stuks)
• 350 g verse vijgen (ongeveer 8 stuks)
• 500 g geleisuiker
• sap van 1 citroen
• ½ kaneelstokje
• 6-8 Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes
-
1
Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snijd ze eveneens in kleine stukjes.
-
2
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
-
3
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
-
4
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
-
5
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
-
6
Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer voorzichtig met een lepeltje.
-
7
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snijd ze eveneens in kleine stukjes.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snijd ze eveneens in kleine stukjes.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer voorzichtig met een lepeltje.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer voorzichtig met een lepeltje.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.
Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble
Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.