Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Deze heerlijke hartvormige taart boordevol liefde en speculoos wordt hét pronkstuk voor Valentijnsdag!
- 200 g zelfrijzend bloem
- 200 g suiker
- 200 g boter
- 4 eieren
Laag:
- 4-5 el Biscoff speculoospasta
Topping:
- 100 g Biscoff speculooaspasta + 4 el extra
- 100 g roomkaas
- 20 g room 40 % vet
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk een hartvormige springvorm met gesmolten boter en bestuif met bloem.
-
2
Klop de eieren met de suiker schuimig, smelt de boter en voeg toe aan de eieren, meng tot alles gemengd is.
-
3
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het beslag.
-
4
Vul de hartvormige cakevorm voor 3/4e met het beslag en plaats hem vervolgens 30 tot 35 minuten in de oven.
-
5
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.
-
6
Laat volledig afkoelen voordat je de cake in de lengte doormidden snijdt, zodat je twee hartvormige cakes hebt. Besmeer de onderste taart met 4 eetlepels speculoospasta en leg de andere helft erop.
-
7
Meng met een lepel 100 g speculoospasta met de roomkaas en de room en doe dit in een spuitzak met uw favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.
-
8
Spuit een patroon rond de zijkanten van de taart (zie afbeelding). Smelt de resterende 4 eetlepels Biscoff speculoospasta in de magnetron en voeg deze toe aan het midden van de cake om de bovenste laag volledig te bedekken.Serveren maar!
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk een hartvormige springvorm met gesmolten boter en bestuif met bloem.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk een hartvormige springvorm met gesmolten boter en bestuif met bloem.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Klop de eieren met de suiker schuimig, smelt de boter en voeg toe aan de eieren, meng tot alles gemengd is.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Klop de eieren met de suiker schuimig, smelt de boter en voeg toe aan de eieren, meng tot alles gemengd is.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het beslag.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het beslag.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Vul de hartvormige cakevorm voor 3/4e met het beslag en plaats hem vervolgens 30 tot 35 minuten in de oven.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Vul de hartvormige cakevorm voor 3/4e met het beslag en plaats hem vervolgens 30 tot 35 minuten in de oven.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Laat volledig afkoelen voordat je de cake in de lengte doormidden snijdt, zodat je twee hartvormige cakes hebt. Besmeer de onderste taart met 4 eetlepels speculoospasta en leg de andere helft erop.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Laat volledig afkoelen voordat je de cake in de lengte doormidden snijdt, zodat je twee hartvormige cakes hebt. Besmeer de onderste taart met 4 eetlepels speculoospasta en leg de andere helft erop.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Meng met een lepel 100 g speculoospasta met de roomkaas en de room en doe dit in een spuitzak met uw favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Meng met een lepel 100 g speculoospasta met de roomkaas en de room en doe dit in een spuitzak met uw favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Spuit een patroon rond de zijkanten van de taart (zie afbeelding). Smelt de resterende 4 eetlepels Biscoff speculoospasta in de magnetron en voeg deze toe aan het midden van de cake om de bovenste laag volledig te bedekken.Serveren maar!
Hartvormige Valentijnscake met Biscoff
Spuit een patroon rond de zijkanten van de taart (zie afbeelding). Smelt de resterende 4 eetlepels Biscoff speculoospasta in de magnetron en voeg deze toe aan het midden van de cake om de bovenste laag volledig te bedekken.Serveren maar!