LOTUS BISCOFF BLONDIE

160 minuten, bereiden in 10 stappen

Heerlijke Lotus Biscoff blondies gemaakt met witte chocoladesnippers, Lotus Biscoff spread en Lotus Biscoff koekjes. Een ware traktatie die smaakt naar meer.

  • 500 g Lotus Biscoff spread
  • 200 g verkruimelde Lotus Biscoff koekjes
  • 375 g ongezouten boter
  • 330 g kristalsuiker 
  • 330 g lichtbruine suiker
  • 0,8 tl zout
  • 4 eieren
  • 500 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 150 g witte chocolade (gehakt)
  • 12 Biscoff koekjes voor topping (optioneel)
  • 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

  • 2

    Meng de suiker en eieren tot een egaal en luchtig mengsel.

  • 3

    Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel en meng goed.

  • 4

    Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel en voeg een snufje zout toe. Meng voorzichtig met een spatel tot alles goed gecombineerd is.

  • 5

    Voeg nu de verkruimelde Lotus Biscoff koekjes en de gehakte witte chocolade toe. Meng voorzichtig tot een goed geheel.

  • 6

    Breng het beslag over op de beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel.

  • 7

    Bak de blondies 35-40 minuten in de oven. Het midden moet nog een lichte 'wiebel' hebben.

  • 8

    Laat het afkoelen in de vorm. Eenmaal afgekoeld, kun je het nog 1 of 2 uur in de koelkast zetten om volledig af te koelen.

  • 9

    Haal zowel uit de koelkast als uit de bakvorm en smeer er een dikke laag Lotus Biscoff overheen.

  • 10

    Versier met verkruimelde Lotus Biscoff koekjes en maak de afzonderlijke serveerstukken af met dat iconische Lotus Biscoff koekje.

Stap
01
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Stap
02
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Meng de suiker en eieren tot een egaal en luchtig mengsel.

Stap
03
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel en meng goed.

Stap
04
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel en voeg een snufje zout toe. Meng voorzichtig met een spatel tot alles goed gecombineerd is.

Stap
05
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Voeg nu de verkruimelde Lotus Biscoff koekjes en de gehakte witte chocolade toe. Meng voorzichtig tot een goed geheel.

Stap
06
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Breng het beslag over op de beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel.

Stap
07
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Bak de blondies 35-40 minuten in de oven. Het midden moet nog een lichte 'wiebel' hebben.

Stap
08
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Laat het afkoelen in de vorm. Eenmaal afgekoeld, kun je het nog 1 of 2 uur in de koelkast zetten om volledig af te koelen.

Stap
09
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Haal zowel uit de koelkast als uit de bakvorm en smeer er een dikke laag Lotus Biscoff overheen.

Stap
10
10

LOTUS BISCOFF BLONDIE

Versier met verkruimelde Lotus Biscoff koekjes en maak de afzonderlijke serveerstukken af met dat iconische Lotus Biscoff koekje.

Vorige
Volgende