Lotus Biscoff Croissant Waffle
Het beste van twee werelden! Geniet van de heerlijke structuur van een croissant maar dan bereid als een ambachtelijke wafel met daarop een mousse van slagroom, bananenpuree, mascarpone en Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta.
- 750 g bladerdeeg
- 70 g slagroom
- 28 g poedersuiker
- 84 g bananenpuree
- 139 g mascarpone
- 63 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta
- 1 limoen, geraspt
- 33 g witte chocolade
- 38 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping
- 100 g blauwe bessen
- 25 g kokos nibs
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak ondertussen het bladerdeeg 2 minuten onder het wafelijzer. Bak het vervolgens verder in de oven voor ongeveer 5 min. tot deze goudbruin zijn.
-
2
Klop de slagroom met poedersuiker stijf, meng de bananenpuree erdoorheen en zet koel weg.
-
3
Klop de mascarpone luchtig en voeg de helft van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in 3 delen toe.
-
4
Meng de bananenroom en mascarpone tot een homogene massa. Rasp de limoen en voeg toe.
-
5
Doe de witte chocolade en andere helft Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een RVS kom, smelt de massa ‘au-bain-marie’. Stort de massa in een bak met vetvrij papier en laat opstijven.
-
6
Rasp met een dunschiller krullen van de chocolade en zet deze in de koelkast tot gebruik.
-
7
Zet meerdere stippen bananen mousse op de croissantwafel. Top af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos Topping door in een vloeiende beweging over de wafel met mousse te gaan.
-
8
Leg de blauwe bessen tussen de mousse. Garneer af met de kokos nibs en de Lotus chocolade krullen.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak ondertussen het bladerdeeg 2 minuten onder het wafelijzer. Bak het vervolgens verder in de oven voor ongeveer 5 min. tot deze goudbruin zijn.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak ondertussen het bladerdeeg 2 minuten onder het wafelijzer. Bak het vervolgens verder in de oven voor ongeveer 5 min. tot deze goudbruin zijn.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Klop de slagroom met poedersuiker stijf, meng de bananenpuree erdoorheen en zet koel weg.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Klop de slagroom met poedersuiker stijf, meng de bananenpuree erdoorheen en zet koel weg.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Klop de mascarpone luchtig en voeg de helft van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in 3 delen toe.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Klop de mascarpone luchtig en voeg de helft van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in 3 delen toe.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Meng de bananenroom en mascarpone tot een homogene massa. Rasp de limoen en voeg toe.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Meng de bananenroom en mascarpone tot een homogene massa. Rasp de limoen en voeg toe.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Doe de witte chocolade en andere helft Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een RVS kom, smelt de massa ‘au-bain-marie’. Stort de massa in een bak met vetvrij papier en laat opstijven.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Doe de witte chocolade en andere helft Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een RVS kom, smelt de massa ‘au-bain-marie’. Stort de massa in een bak met vetvrij papier en laat opstijven.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Rasp met een dunschiller krullen van de chocolade en zet deze in de koelkast tot gebruik.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Rasp met een dunschiller krullen van de chocolade en zet deze in de koelkast tot gebruik.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Zet meerdere stippen bananen mousse op de croissantwafel. Top af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos Topping door in een vloeiende beweging over de wafel met mousse te gaan.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Zet meerdere stippen bananen mousse op de croissantwafel. Top af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos Topping door in een vloeiende beweging over de wafel met mousse te gaan.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Leg de blauwe bessen tussen de mousse. Garneer af met de kokos nibs en de Lotus chocolade krullen.
Lotus Biscoff Croissant Waffle
Leg de blauwe bessen tussen de mousse. Garneer af met de kokos nibs en de Lotus chocolade krullen.