Lotus Biscoff macarons
Lekkers uit Frankrijk, een heerlijke luchtige macaron! Wij vullen hem met een gin en mandarijn mousse en toppen hem af met een botercrème van Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta en uiteraard met wat crumble!
Ingrediënten macarons
- 75 g eiwit (op kamertemperatuur)
- Snufje zout
- 75 g fijne suiker
- 225 g poedersuiker
- 120 g amandelmeel
- Kleurstof (naar wens)
Ingrediënten vulling macarons
- 66 ml gin
- 140 g mandarijn coulis
- 30 g suiker
- 0,5 g citroensap
- 0,5 g citroenrasp
- 6,66 g gelcrème
- 30 g boter
- 66 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta
- 4 ml yoghurt
- 0,66 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos crumble
- 0,1 g gedroogde roos
-
1
Bereiding Macarons
Klop het eiwit stijf en voeg wanneer het eiwit bijna stijf is, het zout en de suiker toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
-
2
Voeg de poedersuiker samen met het amandelmeel door een fijne zeef toe aan het eiwit, Voeg desgewenst de kleurstof toe. Spatel het geheel voorzichtig door tot een glad en licht glazend beslag.
-
3
Schep het beslag in een spuitzak en spuit macarons op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een handdoek op de werkbank en laat de bakplaat hier voorzichtig op vallen van een paar cm hoogte, om de luchtbelletjes uit de macarons te laten.
-
4
Verwarm de oven voor op 140°C. Laat de macarons ca. 30 minuten opstijven in de koeling. Bak ze daarna in 20 minuten in de oven met boven- en onderwarmte.
-
5
Maak ondertussen de vulling van gin gel. Kook de gin in een pannetje tot 70°C en zorg ervoor dat alle alcohol eruit is.
-
6
Bereiding Gin gel
Rasp de citroen en knijp de citroen uit voor het sap. Meng dit samen met de gin, mandarijn coulis, suiker en gelcrème samen in een blender. Doe de gin gel in een spuitzak.
-
7
Bereiding Botercrème
Voeg de boter, Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta en yoghurt samen en mix dit tot een glad beslag. Voeg het geheel samen in een spuitzak. Leg klaar voor gebruik.
-
8
Maak een stip met de gin gel en een macaron deel als vulling van de macaron. Leg de bovenkant van de macaron op de gin gel. Zet een draaiende stip botercrème op de bovenkant van de macaron. Top hem hierna af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos crumble en het poeder van de gedroogde roos.
Lotus Biscoff macarons
Bereiding Macarons
Klop het eiwit stijf en voeg wanneer het eiwit bijna stijf is, het zout en de suiker toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
Lotus Biscoff macarons
Bereiding Macarons
Klop het eiwit stijf en voeg wanneer het eiwit bijna stijf is, het zout en de suiker toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
Lotus Biscoff macarons
Voeg de poedersuiker samen met het amandelmeel door een fijne zeef toe aan het eiwit, Voeg desgewenst de kleurstof toe. Spatel het geheel voorzichtig door tot een glad en licht glazend beslag.
Lotus Biscoff macarons
Voeg de poedersuiker samen met het amandelmeel door een fijne zeef toe aan het eiwit, Voeg desgewenst de kleurstof toe. Spatel het geheel voorzichtig door tot een glad en licht glazend beslag.
Lotus Biscoff macarons
Schep het beslag in een spuitzak en spuit macarons op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een handdoek op de werkbank en laat de bakplaat hier voorzichtig op vallen van een paar cm hoogte, om de luchtbelletjes uit de macarons te laten.
Lotus Biscoff macarons
Schep het beslag in een spuitzak en spuit macarons op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een handdoek op de werkbank en laat de bakplaat hier voorzichtig op vallen van een paar cm hoogte, om de luchtbelletjes uit de macarons te laten.
Lotus Biscoff macarons
Verwarm de oven voor op 140°C. Laat de macarons ca. 30 minuten opstijven in de koeling. Bak ze daarna in 20 minuten in de oven met boven- en onderwarmte.
Lotus Biscoff macarons
Verwarm de oven voor op 140°C. Laat de macarons ca. 30 minuten opstijven in de koeling. Bak ze daarna in 20 minuten in de oven met boven- en onderwarmte.
Lotus Biscoff macarons
Maak ondertussen de vulling van gin gel. Kook de gin in een pannetje tot 70°C en zorg ervoor dat alle alcohol eruit is.
Lotus Biscoff macarons
Maak ondertussen de vulling van gin gel. Kook de gin in een pannetje tot 70°C en zorg ervoor dat alle alcohol eruit is.
Lotus Biscoff macarons
Bereiding Gin gel
Rasp de citroen en knijp de citroen uit voor het sap. Meng dit samen met de gin, mandarijn coulis, suiker en gelcrème samen in een blender. Doe de gin gel in een spuitzak.
Lotus Biscoff macarons
Bereiding Gin gel
Rasp de citroen en knijp de citroen uit voor het sap. Meng dit samen met de gin, mandarijn coulis, suiker en gelcrème samen in een blender. Doe de gin gel in een spuitzak.
Lotus Biscoff macarons
Bereiding Botercrème
Voeg de boter, Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta en yoghurt samen en mix dit tot een glad beslag. Voeg het geheel samen in een spuitzak. Leg klaar voor gebruik.
Lotus Biscoff macarons
Bereiding Botercrème
Voeg de boter, Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta en yoghurt samen en mix dit tot een glad beslag. Voeg het geheel samen in een spuitzak. Leg klaar voor gebruik.
Lotus Biscoff macarons
Maak een stip met de gin gel en een macaron deel als vulling van de macaron. Leg de bovenkant van de macaron op de gin gel. Zet een draaiende stip botercrème op de bovenkant van de macaron. Top hem hierna af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos crumble en het poeder van de gedroogde roos.
Lotus Biscoff macarons
Maak een stip met de gin gel en een macaron deel als vulling van de macaron. Leg de bovenkant van de macaron op de gin gel. Zet een draaiende stip botercrème op de bovenkant van de macaron. Top hem hierna af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos crumble en het poeder van de gedroogde roos.