Lotus Biscoff Tiramisu
Een variant op de klassieke tiramisu, waarin wij in dit – alcoholvrije - recept Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta gebruiken in plaats van amaretto. Maak kennis met dit klassieke Italiaanse recept, met een nóg Belgischere twist.
- 250 g slagroom
- 125 g suiker
- 1250 g mascarpone
- 500 g Lotus Biscoff spread
- 165 g Lotus Biscoff koekjes
-
1
Klop de slagroom met de suiker stijf.
-
2
Klop de mascarpone luchtig. Voeg in 3 delen 250 gram Lotus Biscoff spread toe om te voorkomen dat het geheel gaat schiften.
-
3
Meng de geklopte slagroom en het Lotus Biscoff mascarpone mengsel tot een gladde massa en doe dit in een spuitzak.
-
4
Zet het tiramisu glas klaar. Verwarm de overgebleven 250 gram Lotus Biscoff spread kort in de magnetron zodat deze vloeibaarder van structuur wordt. Laat dit een beetje afkoelen. Vermaal in de tussentijd 85 gram Lotus Biscoff koekjes.
-
5
Doe 1/3 van de vloeibare Lotus Biscoff spread in het tiramisu glas. Voeg daarna 1/4 van de vermaalde Lotus Biscoff koekjes toe aan het glas. Spuit dan een beetje Lotus mascarpone op het mengsel van de spread en crumble. Blijf deze stappen herhalen totdat het glas gevuld is.
-
6
Steek als garnering een heel Lotus Biscoff koekje in je tiramisu, en je bent klaar om ze te serveren!
Lotus Biscoff Tiramisu
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Lotus Biscoff Tiramisu
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Lotus Biscoff Tiramisu
Klop de mascarpone luchtig. Voeg in 3 delen 250 gram Lotus Biscoff spread toe om te voorkomen dat het geheel gaat schiften.
Lotus Biscoff Tiramisu
Klop de mascarpone luchtig. Voeg in 3 delen 250 gram Lotus Biscoff spread toe om te voorkomen dat het geheel gaat schiften.
Lotus Biscoff Tiramisu
Meng de geklopte slagroom en het Lotus Biscoff mascarpone mengsel tot een gladde massa en doe dit in een spuitzak.
Lotus Biscoff Tiramisu
Meng de geklopte slagroom en het Lotus Biscoff mascarpone mengsel tot een gladde massa en doe dit in een spuitzak.
Lotus Biscoff Tiramisu
Zet het tiramisu glas klaar. Verwarm de overgebleven 250 gram Lotus Biscoff spread kort in de magnetron zodat deze vloeibaarder van structuur wordt. Laat dit een beetje afkoelen. Vermaal in de tussentijd 85 gram Lotus Biscoff koekjes.
Lotus Biscoff Tiramisu
Zet het tiramisu glas klaar. Verwarm de overgebleven 250 gram Lotus Biscoff spread kort in de magnetron zodat deze vloeibaarder van structuur wordt. Laat dit een beetje afkoelen. Vermaal in de tussentijd 85 gram Lotus Biscoff koekjes.
Lotus Biscoff Tiramisu
Doe 1/3 van de vloeibare Lotus Biscoff spread in het tiramisu glas. Voeg daarna 1/4 van de vermaalde Lotus Biscoff koekjes toe aan het glas. Spuit dan een beetje Lotus mascarpone op het mengsel van de spread en crumble. Blijf deze stappen herhalen totdat het glas gevuld is.
Lotus Biscoff Tiramisu
Doe 1/3 van de vloeibare Lotus Biscoff spread in het tiramisu glas. Voeg daarna 1/4 van de vermaalde Lotus Biscoff koekjes toe aan het glas. Spuit dan een beetje Lotus mascarpone op het mengsel van de spread en crumble. Blijf deze stappen herhalen totdat het glas gevuld is.
Lotus Biscoff Tiramisu
Steek als garnering een heel Lotus Biscoff koekje in je tiramisu, en je bent klaar om ze te serveren!
Lotus Biscoff Tiramisu
Steek als garnering een heel Lotus Biscoff koekje in je tiramisu, en je bent klaar om ze te serveren!