Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Hoe maak je van een simpele muffin een hemels gebakje? Het antwoord vind je in de smakelijke details van dit recept. Met waaronder, hoe raad je het: Lotus Biscoff - The Original Speculoos.
Voor 10 muffins
• 50 g rozijnen
• een scheut bruine rum
• 2 eieren
• 150 g suiker
• 1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
• 1,5 dl volle yoghurt
• 1 dl zonnebloemolie
• 250 g zelfrijzende bloem
• ½ tl speculooskruiden
• 4 el Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble
-
1
Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C.
-
3
Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.
-
4
Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze ook aan het beslag toe.
-
5
Spatel de bloem en Speculooskruiden kort onder het beslag. Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.
-
6
Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble.
-
7
Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Verwarm de oven voor op 185°C.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Verwarm de oven voor op 185°C.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze ook aan het beslag toe.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze ook aan het beslag toe.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Spatel de bloem en Speculooskruiden kort onder het beslag. Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Spatel de bloem en Speculooskruiden kort onder het beslag. Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.
Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble
Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.