Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

40 minuten, bereiden in 7 stappen

Hoe maak je van een simpele muffin een hemels gebakje? Het antwoord vind je in de smakelijke details van dit recept. Met waaronder, hoe raad je het: Lotus Biscoff - The Original Speculoos.

Zutaten Muffins mit Rumrosinen und Lotus Biscoff Crumble

Voor 10 muffins

• 50 g rozijnen
• een scheut bruine rum
• 2 eieren
• 150 g suiker
• 1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
• 1,5 dl volle yoghurt
• 1 dl zonnebloemolie
• 250 g zelfrijzende bloem
• ½ tl speculooskruiden
• 4 el Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble

  • 1

    Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.

  • 2

    Verwarm de oven voor op 185°C.

  • 3

    Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.

  • 4

    Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze ook aan het beslag toe.

  • 5

    Spatel de bloem en Speculooskruiden kort onder het beslag. Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.

  • 6

    Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble.

  • 7

    Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

Zutaten Muffins mit Rumrosinen und Lotus Biscoff Crumble
Stap
01
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze een nacht weken in de rum.

Stap
02
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

Verwarm de oven voor op 185°C.

Stap
03
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en het vanille-extract onder. Voeg ook de yoghurt en zonnebloemolie toe. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag.

Stap
04
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze ook aan het beslag toe.

Stap
05
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

Spatel de bloem en Speculooskruiden kort onder het beslag. Er mogen nog klonters in het beslag zitten; als je te lang roert, worden de muffins zwaar.

Stap
06
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

Verdeel het deeg over muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met de Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble.

Stap
07
07

Muffins met rumrozijnen en Lotus Biscoff crumble

Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

Vorige
Volgende