Open appeltaart met Lotus Biscoff
Geef een eigentijdse draai aan grootmoeders klassieke appeltaart met Lotus Biscoff - The Original Speculoos en til het naar een hoger niveau. Ongeveer ter hoogte van de zevende hemel.
Voor 6 personen
• 250 g bloem
• 130 g suiker
• 175 g zachte boter
• 4 tl gemalen kaneel
• 2 eieren
• 1 kg appels
• 250 g Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
2
Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.
-
3
Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
-
4
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Bestrooi met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).
-
5
Vul de taartvorm met de appels.
-
6
Rol de rest van het deeg uit, snijd er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.
-
7
Klop het laatste ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Verwarm de oven voor op 170°C.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Verwarm de oven voor op 170°C.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Bestrooi met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Bestrooi met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Vul de taartvorm met de appels.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Vul de taartvorm met de appels.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Rol de rest van het deeg uit, snijd er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Rol de rest van het deeg uit, snijd er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Klop het laatste ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.
Open appeltaart met Lotus Biscoff
Klop het laatste ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.
Appeltaart met Lotus Biscoff
Als de heerlijke geur het huis vult, weet je dat appeltaart en Lotus Biscoff - The Original Speculoos bij elkaar horen. Het verrukkelijke aroma dat opstijgt uit je oven creëert op slag een feestelijke sfeer.