THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
De combinatie van cheesecake en Lotus Biscoff is een 'match made in heaven'. Daarom zul je ongetwijfeld gaan genieten van dit cheesecake recept!
Voor de bodem:
- 200 gr Lotus Biscoff koekjes, verkruimeld (± 26 koekjes)
- 70 gr roomboter, gesmolten
Voor de vulling:
- 250 gr zachte roomkaas
- 200 gr slagroom (35% vet)
- 150 gr Lotus Biscoff spread
Voor de topping:
- 60 gr Lotus Biscoff spread
- 50 gr Lotus Biscoff koekjes(± 6 koekjes)
-
1
Roer de gesmolten boter gelijkmatig door de verkruimelde Lotus Biscoff koekjes. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de bakvorm en druk met de achterkant van een lepel aan tot een stevige bodem. Zet de vorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
-
2
Doe de roomkaas samen met de Lotus Biscoff pasta in een kom en klop met een mixer door elkaar.
-
3
Klop in een andere kom de slagroom nagenoeg stijf. Schep de slagroom bij het roomkaas-Lotus Biscoff mengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot een egale cheesecake vulling. Giet/schep de vulling in de bakvorm en strijk glad.
-
4
Schep de Lotus Biscoff pasta voor de topping in een schaaltje of pannetje. Verwarm kort op een warme kookplaat of enkele seconden in de magnetron. De pasta moet net iets zachter en smeerbaarder worden. Let op: het moet niet warm worden, dan smelt de vulling. Verdeel de zachte pasta in dotten op de cheesecake en swirl met een satéprikker tot je een mooi gemarmerd patroon hebt. Plaats de cheesecake terug in de koelkast en laat tenminste 2 uur opstijven. Tip: als je de cheesecake een dag tevoren maakt stijft ie iets verder op. Gebruik dan 250 gr slagroom.
-
5
Haal de cheesecake uit de vorm, verwijder voorzichtig het bakpapier en strijk de randen met een mes of spatel glad. Decoreer met Lotus Biscoff (verkruimelde) koekjes, snij met een scherp mes in stukken en geniet!
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Roer de gesmolten boter gelijkmatig door de verkruimelde Lotus Biscoff koekjes. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de bakvorm en druk met de achterkant van een lepel aan tot een stevige bodem. Zet de vorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Roer de gesmolten boter gelijkmatig door de verkruimelde Lotus Biscoff koekjes. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de bakvorm en druk met de achterkant van een lepel aan tot een stevige bodem. Zet de vorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Doe de roomkaas samen met de Lotus Biscoff pasta in een kom en klop met een mixer door elkaar.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Doe de roomkaas samen met de Lotus Biscoff pasta in een kom en klop met een mixer door elkaar.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Klop in een andere kom de slagroom nagenoeg stijf. Schep de slagroom bij het roomkaas-Lotus Biscoff mengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot een egale cheesecake vulling. Giet/schep de vulling in de bakvorm en strijk glad.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Klop in een andere kom de slagroom nagenoeg stijf. Schep de slagroom bij het roomkaas-Lotus Biscoff mengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot een egale cheesecake vulling. Giet/schep de vulling in de bakvorm en strijk glad.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Schep de Lotus Biscoff pasta voor de topping in een schaaltje of pannetje. Verwarm kort op een warme kookplaat of enkele seconden in de magnetron. De pasta moet net iets zachter en smeerbaarder worden. Let op: het moet niet warm worden, dan smelt de vulling. Verdeel de zachte pasta in dotten op de cheesecake en swirl met een satéprikker tot je een mooi gemarmerd patroon hebt. Plaats de cheesecake terug in de koelkast en laat tenminste 2 uur opstijven. Tip: als je de cheesecake een dag tevoren maakt stijft ie iets verder op. Gebruik dan 250 gr slagroom.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Schep de Lotus Biscoff pasta voor de topping in een schaaltje of pannetje. Verwarm kort op een warme kookplaat of enkele seconden in de magnetron. De pasta moet net iets zachter en smeerbaarder worden. Let op: het moet niet warm worden, dan smelt de vulling. Verdeel de zachte pasta in dotten op de cheesecake en swirl met een satéprikker tot je een mooi gemarmerd patroon hebt. Plaats de cheesecake terug in de koelkast en laat tenminste 2 uur opstijven. Tip: als je de cheesecake een dag tevoren maakt stijft ie iets verder op. Gebruik dan 250 gr slagroom.
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Haal de cheesecake uit de vorm, verwijder voorzichtig het bakpapier en strijk de randen met een mes of spatel glad. Decoreer met Lotus Biscoff (verkruimelde) koekjes, snij met een scherp mes in stukken en geniet!
THE ULTIMATE LOTUS BISCOFF CHEESECAKE
Haal de cheesecake uit de vorm, verwijder voorzichtig het bakpapier en strijk de randen met een mes of spatel glad. Decoreer met Lotus Biscoff (verkruimelde) koekjes, snij met een scherp mes in stukken en geniet!