Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Doe de meest verwende lekkerbekken watertanden, maak er een kleur- en smaakfestijn van dankzij deze overheerlijke kwarktaart met rode bosvruchten.
Voor 10 personen
• 7 gelatineblaadjes
• 1 kg rood fruit, eventueel uit de diepvries
• 650 g suiker
• 250 g Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes
• 70 g boter
• 2 dl slagroom
• 4 eierdooiers
• 500 g plattekaas
• sap van ½ citroen
• 1 dl aardbeienlikeur
• vers zomerfruit, voor de afwerking
-
1
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.
-
2
Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Houd de coulis apart voor de afwerking.
-
3
Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een deegrol. Smelt de boter en meng met de koekjes. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
-
4
Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.
-
5
Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.
-
6
Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.
-
7
Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.
-
8
Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp nadien uit.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Houd de coulis apart voor de afwerking.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Breng het fruit aan de kook met 500 g suiker en 2,5 dl water. Laat even opkoken tot een compote. Duw door een zeef en voeg de gelatineblaadjes toe. Houd de coulis apart voor de afwerking.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een deegrol. Smelt de boter en meng met de koekjes. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een deegrol. Smelt de boter en meng met de koekjes. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een bakvorm met losse bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Laat de resterende 5 gelatineblaadjes weken in koud water; knijp nadien uit. Klop de slagroom op.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Meng de eierdooiers, 150 g suiker, de plattekaas en het citroensap goed onder elkaar.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Warm de aardbeienlikeur licht op en los er de gelatineblaadjes in op. Roer onder de plattekaas. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder de plattekaas.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Schep het beslag in de bakvorm en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Giet er, als de kwarktaart voor de helft is opgesteven, de coulis over en zet weer in de koelkast.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit.
Kwarktaart met Lotus Biscoff en rood fruit
Werk de kwarktaart vlak voor het serveren af met vers zomerfruit.
Cheesecake met witte chocolade en Lotus Biscoff
Verzot op cheesecake? Dan ga je van deze variant vast helemaal uit je dak. Op voorwaarde dat iedereen eraf kan blijven terwijl hij een nachtje in de ijskast staat.